North Sea Film Festival

Vijf jaar lang verzorgde ik de communicatie van het North Sea Film Festival. Een niche filmfestival dat de onbekende onderwaterwereld naar de oppervlakte haalt door middel van de vertoning van films en documentaires. Dit 3-daagse filmfestival vond eerst plaats  bij Studio/K in Amsterdam, later bij Lantaren/Venster in Rotterdam.

Als hoofd communicatie onthield ik de contacten met sponsors en de pers, de sociale media, schreef ik persberichten, subsidieaanvragen, organiseerde ik fondsenwervende activiteiten en produceerde ik de festivalbrochure. Het festival was meer dan een plek om achterover te leunen en film te kijken. De beleving onder de bezoekers werd vergroot door middel van een uitgebreide randprogrammering. Die bestond zoal uit een expositie van onderwaterschilder en oud-Cousteau expeditielid Andre Laban, een duiktank op het plein, een waterfietsinstallatie, debat over biodiversiteit in de Noordzee of een optreden van het Weespertrekvaart mannenkoor.

De laatste editie vond plaats in 2012, een zesde editie moet nog gepland worden.

Meer informatie: northseafilmfestival.com