Nog één keer ‘allennig’ in het theater

De Drentse Daniël Lohues (1971) is in het laatste jaargetijde van zijn Allennig-vierluik beland: de herfst. Met deze gelijknamige theatertour reist hij nu door het land. Lohues: „Ik voel me net een troubadour uit de middeleeuwen.”

…lees verder

“Ik ben een man met vrouwelijke chromosomen”

In 2005 werd Jan Siebelinks boek, Knielen op een bed violen, bekroond met de AKO Literatuurprijs. Met zijn nieuwe roman, Het lichaam van Clara, streeft hij er niet naar dat succes nog een keer te behalen. “Zo’n boek kun je nooit meer schrijven.”

…lees verder

Diepste geheimen

Meer dan 90% van de zeebodem is nooit door mensen bezocht. Veerle Snijders ging naar het Haagse Museon en ontdekte enkele geheimen van de donkere diepzee.

…lees verder

“De wereld heeft recht op poëzie”

De Zuid-Afrikaanse Antjie Krog schreef voor de tiende editie van de Gedichtendag de bundel ‘Waar ik jou word.’ Zelfs de ongekroonde Dichter des Vaderlands is soms onzeker over haar werk, vertelt ze Veerle Snijders.

…lees verder

De Fenix landt op Robodock

Met de verbranding van de Fenix komt er een einde aan de oude vorm van het industriële festival Robodock. Het FX orkest, dat bestaat uit vlammenwerpers en sirenes, maakt het spektakel compleet.

…lees verder

Pagina 1 van 3123